Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

H Αγροτική και ο Όργουελ | του Θανάση Καρτερού


Πού ζούμε ρε γαμώτο; Πώς θάφτηκε μεταξύ του μηδέν και των επίσημων δελτίων τύπου μια συγκλονιστική υπόθεση όπως αυτή της μεταβίβασης της ΑΤΕ στον Σάλα; Γιατί το κάνουν γαργάρα το θέμα όλες οι μεγάλες εφημερίδες, δεξιές και «δημοκρατικές», τα μεγάλα κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα ενημερωτικά sites, με ορισμένες μόνο τιμητικές εξαιρέσεις;
Ποιος έκλεισε στόματα και εξαφάνισε ακόμα και τη στοιχειώδη δημοσιογραφική «περιέργεια» από την ελληνική δημοκρατία των μνημονίων;

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Θα διεξαχθεί κ.Ρουπακιώτη η δίκη Κασιδιάρη; | Ροΐδη Εμμονές


Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος


Nοικοκυρά και ένστολοι Ναζί μποϋκοτάρουν τρομοκρατικά εβραϊκό κατάστημα (1933).
Κύριε Ροΐδη,
Ο τίτλος μου δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφθεί κανείς πως στην Ελλάδα υπάρχει ένα είδος αρνησηδικίας, υπερβολικές καθυστερήσεις, αναβολές και παραγραφές δικαστικών υποθέσεων και μια αδιαφορία των κομμάτων για το φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. αν και είναι κόμμα της μαχητικής αντιπολίτευσης, πάσχει από χρόνια οφθολμολογική πάθηση, ένα είδος κακοήθους πρεσβυωπίας, η οποία ενώ του επιτρέπει να βλέπει τα λάθη του διεθνούς καπιταλισμού, την απειλή της Μέρκελ, τη βαρβαρότητα του διεθνούς κεφαλαίου κλπ αδυνατεί να εντοπίσει και να φέρει για διερεύνηση στη Βουλή ή στη Δικαιοσύνη για εκδίκαση, σκάνδαλα ή έστω φημολογούμενα σκάνδαλα κάθε λογής προνομιούχων, όπως:
1.της Εκκλησίας
2.Υπουργών
3. Πρωθυπουργών
4.Τραπεζιτών
5.απατεώνων κρατικών υπαλλήλων (Εφοριακών, γιατρών, μηχανικών).
Νομίζω πως επειδή η κάθε είδους σιωπή, η δική μας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Τύπου κλπ είναι συνενοχή (σε διαφορετικό βέβαια βαθμό), έχουμε όλοι μας υποχρέωση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, να της θυμίζουμε το καθήκον για το οποίο πληρώνεται από τους πολίτες. Τώρα περισσότερο, γιατί τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυάριθμα και έχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών στα πλαίσια των νόμων. Το λέω αυτό στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει δύσκολα θέματα στο φως για τα περαιτέρω, παρά την υπόσχεσή του πως “θα τους τρελάνει στη νομιμότητα”, παράλειψη που γίνεται βαρύτατη τώρα με το νέο μέγεθός του και τον δραστικά αναβαθμισμένο του ρόλο.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μετά είκοσι χρόνια


Λίγα χρόνια αργότερα μαθεύτηκε ότι οι οροθετικές πόρνες είχαν σταλεί στην Αμυγδαλέζα. Κανείς δεν ήξερε τι γινόταν εκεί μέσα, ή στα άλλα στρατόπεδα. Η χώρα είχε αρχίσει να ξεβρωμίζει, και μάλιστα με πολιτισμένο τρόπο, παρουσία εισαγγελέα και με πλήρη κάλυψη των εκλεγμένων υπουργών. Πέρασαν κι άλλα χρόνια μέχρι να μαθευτεί η μοίρα όσων είχαν ξεχαστεί εκεί μέσα.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αντισυνταγματική κρίθηκε η μείωση αποδοχών στο δημόσιο

Αντισυνταγματική κρίθηκε η μείωση αποδοχών στο δημόσιο

Αντισυνταγματική κρίθηκε η μείωση αποδοχών στο δημόσιο βάσει των δύο μνημονιακών νόμων, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Οι δύο νόμοι 3833/2012 και 3845/2012, οι οποίοι επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων κλπ. των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα με απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. Πρόκειται για την πρώτη μείωση των αποδοχών.