Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ψαλιδοχέρης: Έτσι πήρε τη λίστα ο Βαξεβάνης (Βίντεο)


Ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο Hot Doc, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος.
Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πώς έφτασε η λίστα στα χέρια του δημοσιογράφου. Κανείς, εκτός από τον Ψαλιδοχέρη φυσικά.
Πηγή: http://news247.gr

Γελοίοι όπως πάντα. | Ελληνοφρένεια



Υπάρχει ένα θέμα που οι ελληνικές χούντες δεν μπορούν να περιορίσουν και να ελέγξουν. Τον χρόνο και τον τρόπο γελοιοποίησης τους. Πάντα αστείοι και καταγέλαστοι, βαθειά ανίκανοι και διεφθαρμένοι, προσπαθούν με κατασταλτικά μέσα να φανούν υπερασπιστές των Νόμων και της τάξης, καταφέρνοντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μιλώντας αριστερά


Σειρά πολιτικών παρεμβάσεων προαναγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε μια προσπάθεια  να συσπειρώσει γύρω της κομμάτια του αριστερού ακροατηρίου του αντι-Ε.Ε., αντικαπιταλιστικού και αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού, και μακριά από τη λογική της συστημικής διαχείρισης. Η δημόσια συζήτηση θα ανοίξει με ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, όπου, εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα δοθεί βήμα σε ένα ευρύ φάσμα απόψεων στον χώρο της Αριστεράς.

Το Λίστα-gate και η δίωξη Βαξεβάνη. Του Στέλιου Κούλογλου

Η υπόθεση με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ διαγράφει αντίστοιχη τροχιά: τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που περιέχει δεν αφορούν παρά μια μόνο τράπεζα στην Ελβετία, την Hsbc. Ο Φαλσιάνι, ο υπάλληλος της τράπεζας που διοχέτευσε τους καταλόγους με τις καταθέσεις, το έσκασε το 2008: επομένως η λίστα Λαγκάρντ δεν έχει να κάνει με τις μαζικές διαρροές κεφαλαίων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα με το ξέσπασμα της κρίσης και την επιβολή των μνημονίων.

Ελεύθεροι: Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου-Τσουκάτος. 7 αναβολές σε χρυσαυγίτισα. Αυτόφωρο: Βαξεβάνης-Παστίτσιος | Ροΐδη Εμμονές

Ελεύθεροι επίσης: Οι κύριοι του σκανδάλου των ομολόγων, του Χρηματιστηρίου, οι άγιοι Εφραίμ-Αρσένιος του Βατοπεδίου, ο Χριστοφοράκος της Ζήμενς, οι ένοχοι των υποκλοπών, ελεύθερη με 7 αναβολές η χρυσαυγίτισα Σκορδέλη, ελεύθεροι όλοι οι χρυσαυγίτες που ελεύθερα/καθημερινά ξυλοφορτώνουν αθώους μετανάστες, ελεύθεροι παραμένουν ΟΛΟΙ οι μεγαλοφοροφυγάδες ιδιαίτερα εκείνοι με εργολαβίες και κρατικές δοσοληψίες, και τέλος ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί και οι υφιστάμενοί τους που για ολόκληρες δεκαετίες «κατάπιναν» δισεκατομμύρια κι ολόκληρους κρατικούς προϋπολογισμούς, διορίζοντας και «δωρίζοντας»  από τους φόρους του κοσμάκη κι εξαθλίωσαν τη χώρα.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Όταν η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και κωφεύει


Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Λίστα, ληστεία και απληστία | Του Κώστα Βαξεβάνη


Είμαστε μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα. Δημοσιογραφική. Σε αυτό επιμένουμε ιδιαίτερα. Δεν έχουμε μετοχικά σχήματα, δεν πήραμε δάνεια, δεν χρησιμοποιήσαμε τη δημοσιογραφία για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ξεκινήσαμε την έκδοση του HOT DOC με 5.000 ευρώ κεφάλαιο. Δεν μπήκαμε σε μπανιέρες για να μουλιάσουμε την δημοσιογραφία στα αρωματικά νερά του life style, δεν παρουσιάσαμε ως δημοσιογραφία τα γιλέκα του Καματερού. Στον τραπεζικό μας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό για να πληρωθεί το χαρτί, οι άνθρωποι που δουλεύουν και κάτι πίτσες ντιλίβερι τα μεσημέρια που μας έχουν καταστρέψει.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει | Γιώργος Δελαστίκ


Εφημ. Έθνος
Δραματικοί τόνοι δόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στις προχθεσινές διαφωνίες τακτικού και δευτερεύοντος χαρακτήρα των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Κανένα επικίνδυνο αδιέξοδο ούτε ρωγμές στη συγκυβέρνηση υπάρχουν, ασχέτως των περί του αντιθέτου τίτλων. Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου των Φώτη Κουβέλη και Βαγγέλη Βενιζέλου δεν αποσκοπούν σε τίποτα περισσότερο από τη συγκράτηση των απογοητευμένων ή και οργισμένων με τη γραμμή τους οπαδών και ψηφοφόρων των κομμάτων τους.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι Απάνθρωποι Παλιάνθρωποι | Στάθης


Από την αρχή της κρίσης, κι όχι την «τελευταία στιγμή» όπως ισχυρίζονται ορισμένοι φιρφιρίκοι,
απ’ την Ωραία Πύλη κι όχι απ’ το παράθυρο, στο κέντρο των στοχεύσεων της οικονομικής φρίκης ήταν η διαμόρφωση «νέων» εργασιακών σχέσεων,
μάλιστα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Διότι τα δημοσιονομικά μεγέθη μπορούν σήμερα να είναι έτσι κι αύριο αλλιώς, αλλά η παραμόρφωση των εργασιακών σχέσεων σε
ζουρλομανδύα σκλαβιάς έρχεται για να μείνει.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς θα διαγράψει και τον...Σαμαρά

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* 
Όπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός, οι δηλώσεις δεσμεύουν μόνο εκείνους που τις πιστεύουν...
Ας δούμε μερικές τέτοιες «δεσμευτικές» δηλώσεις:

*
1) «Ασφαλώς, για κάποιες προηγούμενες δεσμεύσεις οριζόντιων περικοπών, όπως η νέα περικοπή των ειδικών μισθολογίων, ψάχνουμε να βρούμε - κι έχουμε βρει - ισοδύναμα μέτρα. Ώστε να μη βαθύνει κι άλλο η ύφεση... Ασφαλώς, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος που είχε συμφωνηθεί προ των εκλογών, καθυστερήσεις που πρέπει γρήγορα να επανορθώσουμε. Κυρίως, με εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Οχι με νέα μέτρα...».
(Αντώνης Σαμαράς, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 24/7/2012).
*

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Λαπαβίτσας: Οι φοροφυγάδες θα αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά!


Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση παραπλανά όταν λέει ότι μετά τα μέτρα και τη δόση θα έρθει η Ανάπτυξη.
 
Ο Κ.Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι καμία πολιτική ανάπτυξης δεν μπορεί να αναιρέσει τα υφεσιακά αποτελέσματα που φέρνουν τα νέα μέτρα. Τα μέτρα ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, έχουν μακρόχρονο ορίζοντα, αφού αφορούν στο κόστος, την τεχνολογία, την οργάνωση της παραγωγής, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το θεσμικό πλαίσιο των συναλλαγών κλπ.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Να οι φοροφυγάδες - Πιάστε τους! | Νίκος Μπογιόπουλος


Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες.
*
Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;
Προφανώς δεν είναι οι εφοπλιστές που με τις περίπου εξήντα φοροαπαλλαγές δεν πληρώνουν ούτε ένα φράγκο για φόρο.
Δεν είναι οι πλουτοκράτες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες. Δεν είναι, φυσικά, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, που έχουν εξασφαλίσει διαχρονικά τέτοιους φορολογικούς νόμους και ρυθμίσεις, με τις οποίες απαλλάσσονται οι Ανώνυμες Εταιρείες ακόμα και για τα έξοδα... κομμωτηρίου των στελεχών τους.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντίσταση του σώβρακου | Του Θανάση Καρτερού


Ο διάολος να την πάρει για τρόικα. Ζητάει, ζητάει, ζητάει. Τη μια τούτο, την άλλη το άλλο. Με αποτέλεσμα ο Στουρνάρας να εμφανίζεται σε κατάσταση σχεδόν λιποθυμικού σοκ στη Βουλή -πάμε ολοταχώς για ασφυξία. Ο Βρούτσης, ευγενής και τόσο φιλόξενος συνήθως με τους ξένους, να διαπράττει διαρροές για επικείμενη σύγκρουση με τον Τόμσεν -φανταστείτε οποία εθνική καταστροφή. Ο Κουβέλης να στέλνει το ιππικό του να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές από τους σταυροφόρους των αγορών. Και ο απλός λαός να φτάνει στο σημείο μηδέν: Βρείτε τα επιτέλους μαζί τους, βρε παιδιά, να πάρουμε τη δόση και να μην καταστραφούμε.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Θα ψηφίσουν τα πάντα Κουβέλης και Βενιζέλος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ωραίο είναι για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το υποτιθέμενο θρίλερ των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με την τρόικα, αλλά τα χαρτιά είναι σημαδεμένα. Κανένας Ελληνας δεν είναι πλέον τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως δεν θα υποχωρήσει άνευ όρων η ελληνική κυβέρνηση. Τα διασκεδαστικά σκετσάκια των αντιπαραθέσεων υπουργών - τροϊκανών θα αντικατασταθούν από μια «βαθυστόχαστη» και «δραματική» σύσκεψη των ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ο γνωστός θίασος των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν θα δώσει τη λύση, παίρνοντας με «γενναιότητα» πάνω του τις ευθύνες για τον οικονομικό και κοινωνικό περαιτέρω εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Κι έτσι θα ζήσουν αυτοί πολύ καλά κι εμείς πολύ χειρότερα.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κύριοι, δεν μας αφορά τι ζητά η τρόικα. Εσείς τι θα κάνετε | Ροΐδη Εμμονές


Δεν μας αφορά αν η τρόικα ζητεί «να μειωθεί η αποζημίωση απόλυσης κατά 50% σε όλα τα ποσά, ανεξάρτητα με το εάν θα υπάρχει ή όχι προειδοποίηση», ούτε εάν ζητεί «να τεθούν ως ανώτατο πλαφόν οι 12 βασικοί μισθοί, όταν δεν υπάρχει προειδοποίηση απόλυσης και οι 6 μισθοί, όταν υπάρχει».

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πώς ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος και τα λοιπά αρπακτικά γλύτωσαν εκατομμύρια ευρώ


Του Στάθη Κατσούλα.
Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα λίστα με μεγάλες επιχειρήσεις που απαλλάχτηκαν από το χαράτσι μετά την ευνοϊκή ρύθμιση Βενιζέλου. Η λίστα των απαλλαγέντων δεν δόθηκε από κανέναν Υπουργό και από καμιά κυβέρνηση. Και όπως είναι προφανές την συγκεκριμένη είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα ΜΜΕ. Δεν θα ακούσετε τον ΣΚΑΙ να λέει πώς απαλλάχτηκε από το χαράτσι. Δεν θα διαβάσετε στο ΕΘΝΟΣ πώς επίσης απαλλάχτηκε. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά…

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Megaλέμποροι | Πιτσιρίκος


Διαβάζω στο Unfollow που κυκλοφορεί πως «τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ». Το Unfollow επισημαίνει πως «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΑΣ σε ρόλο security της Χρυσής Αυγής


Η ΕΛ.ΑΣ απέδειξε χτες το βράδυ ότι έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη-φύλακα της Χρυσής Αυγής. Επί τρία και πλέον χρόνια η αστυνομία όχι μόνο ανέχεται, αλλά στην ουσία υποθάλπει την τρομοκρατική δραστηριότητα των "ταγμάτων εφόδου" στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένα από αυτά τα "τάγματα" επιχείρησε χτες να επιτεθεί σε αντιφασιστική μοτο-πορεία του αναρχικού χώρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Κι επειδή τα "τάγματα εφόδου" τα βρίσκουν δύσκολα όταν δεν έχουν απέναντι τους