Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Να ακούσουμε τη νέα γενιά που βγαίνει στο κλαρί


Ο δικηγόρος Γιάννης Φ. Φωτόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη που γίνεται στις Φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, μιλά στον Μιχάλη Σιάχο.
Η εικόνα των άγρια βασανισμένων νεαρών που συνελήφθησαν στη Βέροια και το Photoshop του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σόκαρε και αποκάλυψε περίτρανα τη λειτουργία των μηχανισμών καταστολής, οι οποίοι –υπό τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης- διάγουν τη δική τους «χρυσή εποχή».

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης του τότε και του σήμερα, Της Μαρίνας Βήχου


 
Τυχαίνει να ανήκω στην γενιά την μετά το Πολυτεχνείο, καθώς ήμουν στα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου όταν παρακολουθούσαμε  κρυφά στο σπίτι την ελληνική υπηρεσία της Ντώυτσε Βέλλε και του BBC, όταν οι γονείς μου - κεντρώοι στις πολιτικές τους πεποιθήσεις- κατέβηκαν τις πρώτες  μέρες στο Πολυτεχνείο και με μεγάλες προφυλάξεις- από το φόβο του χαφιέ- άκουγαν το σταθμό του Πολυτεχνείου. Στη μνήμη μου έχουν μείνει οι πυροβολισμοί τη νύχτα της 17ης του Νοέμβρη, όταν η χούντα έστειλε τα τανκς να καταστείλουν την εξέγερση.