Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τον κ.Παπακωνσταντίνου


Είναι συνταγματική επιταγή
Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δ.Βούλγαρης. Η (φυσιογνωμική) ομοιότης με τον κ.Κουβέλη είναι συμπτωματική
Δ.Βούλγαρης. Η (φυσιογνωμική) ομοιότης με τον κ.Κουβέλη είναι συμπτωματική
To βελτιωμένο το 2001 από το ΠΑΣΟΚ (το προηγoύμενο της ΝΔ ήταν πολύ χειρότερο) άρθρο 86 (παραγρ. 3) του Συντάγματος, που μεριμνά κοινή συναινέσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ληστών πολιτικών, είναι σαφές:  “Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο Ι αρμοδιότητα της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”.
Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα παραγραφή. Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής, με το εφεύρημα ότι η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές του Μαΐου του 2011 ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς δεν προέκυψε από αυτήν κυβέρνηση και απλώς εξέλεξε προεδρείο, νομίζω πως εκφράζουν ευσεβείς πόθους ή απλά προσφέρουν προσχήματα για εκτόνωση της λαϊκής οργής. H Βουλή λειτούργησε, διόρισε την κόρη Πολύδωρα, κανείς βουλευτής δεν ζήτησε την απόλυσή της, άλωστε παλιότερα ο ΣΥΝ είχε διορίσει το γιό του θαυμαστή του Χουντόδουλου βουλευτή κ.Θ.Λεβέντη (τώρα «Δημάρ»).
Το έργο της ευλογήθηκε από την Αγία Τριάδα, εκπροσωπούμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Vips Κορυδαλλού και δωρητή (για λίγους μήνες) δασικών ή χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας εκτάσεων. Συμπροσευχήθηκαν για την επιτυχία της οι Κουβέλης, Γλέζος, Κανέλλη, Μιχαλολιάκος. Η αυτοδιοικούμενη Βουλή (και ασυστόλως διορίζουσα), συνήλθε και παρήγαγε ΝΟΜΙΜΟ έργο. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ. Σε κάθε περίπτωση η μάλλον αυθαίρετη αυτή ερμηνεία περί του τι είναι “τακτική σύνοδος της Βουλής”, και γιατί αυτή προϋποθέτει τη συγκρότηση και σώματος εκτελεστικής εξουσίας, θα εφαρμοστεί μόνο αν υπάρξει σχετική πολιτική βούληση, όπως συνηθίζεται, αλλά μπορεί και να συνιστά εκτροπή. Θα ευσταθούσε κάποια ένσταση αν είχε κατατεθεί πρόταση δίωξης η οποία δεν είχε εξεταστεί λόγω έλλειψης χρόνου. Kανείς δεν εμπόδισε τη Βουλή του Μαϊου να έχει αναρωτηθεί τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ, κανείς δεν είχε εμποδίσει τον κ.Κουβέλη ούτε στην προηγούμενη, που είχε όλα τα χρονικά περιθώρια να το κάνει. Απλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, μετά μας κοροϊδεύει. Είναι γνωστό ότι η Αριστερά δεν έχει προλάβει ούτε πρόταση για απλή αναλογική να καταθέσει, ούτε για τη βουλευτική ασυλία σε ποινικά αδικήματα, ούτε για τη φορολόγηση και το χωρισμό της Εκκλησίας, ούτε να ανησυχήσει για τη μη δίκη Τσουκάτου και για δεκάδες άλλα περίεργα. Θα το κάνει όπως συνηθίζει, κατόπιν εορτής ή όταν οι ευθύνες έχουν παραγραφεί. Προέχουν οι συναντήσεις με τον άγιο Ταράσιο.
—-Ο κ.Βενιζέλος (‘Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία’, 30. 4.2011), έχει ισχυριστεί: «Άλλωστε η εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος έχει πλέον εμπλουτιστεί από το νέο δεδομένο της ποινικής μεταχείρισης της διακίνησης μαύρου χρήματος που δεν εμπίπτει στα χρονικά όρια του άρθρου 86 εφόσον διασώζεται το προϊόν του εγκλήματος. Αυτό είναι μία ευκαιρία να συμφωνήσουμε ευρύτερα στον δημόσιο διάλογο ότι είναι άλλο εσφαλμένες ή και επιβλαβείς επιλογές που γίνονται με πολιτικά κριτήρια αλλά χωρίς ποινικό δόλο και χωρίς προσωπικό όφελος και άλλο τα άθλια φαινόμενα της δωροδοκίας ή της διακίνησης μαύρου χρήματος η ποινική αντιμετώπιση των οποίων δεν παρεμποδίζεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος, όπως και αν αυτό ερμηνευτεί».
—-Δεν ξέρω από πού προκύπτει ο ισχυρισμός Βενιζέλου και αν καλύπτει την περίπτωση Παπακωνσταντίνου. Με εντυπωσιάζει το αίτημα Κουβέλη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατά του τ.υπουργού, με το δικολαβίστικο καθαρευουσιάνικο ύφος του συντηρητικού πολιτικού: «Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών».
—-Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον (και θρησκευτικά) Φαρισαίο κ.Κουβέλη, που έσπευσε να προλάβει τις πρώτες εντυπώσεις, του οποίου ο υπουργός κ.Ρουπακιώτης προστατεύει συστηματικά τη ‘Χ.Α.’, αφού δεν μεριμνά για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου 927 του 1979. Στο αίτημά του δεν καταδέχεται να αιτιολογήσει τη δυνατότητα δίωξης του κ.Παπακωνσταντίνου και φοβάμαι μήπως πρόκειται για κάποιο από τα συνηθισμένα παλαιοκομματικά του τερτίπια.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου