Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του νεοέλληνα.

Από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κράτος έχει συνέχεια…


Ξαναέπεσαν οι νεοέλληνες από τα σύννεφα, μαθαίνοντας ότι ο Μιχάλης Λιάπης, ο ανιψιός του “εθνάρχη”, ο μέχρι πριν λίγα χρόνια υπουργός μεταφορών και πολιτισμού(sic) που έβγαινε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές, είναι ένας γλοιώδης ξεφτιλισμένος απατεώνας.

Αλήθεια, όταν τον έβγαζαν πρώτο σε ψήφους, δεν ήταν ο Λιάπης ένα διεφθαρμένο ελεεινό ανθρωπάκι; Μήπως τον ψήφιζαν για το ..ταλέντο και τις μοναδικές γνώσεις του στην δημόσια διοίκηση; Το ξάδερφό του γιατί τον έκαναν πρωθυπουργό, για τις βαθιές του γνώσεις στο play station; 

Αλλά είπαμε, το Ελληνικό κράτος έχει συνέχεια… 
Μεταπολεμικά, για τους ακροδεξιούς και τους ταγματασφαλίτες νικητές του εμφυλίου, το δημόσιο και το κράτος γενικότερα, ήταν πεδίο δόξης λαμπρό.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει κανείς στο δημόσιο αν δεν ήταν εθνικόφρων αυτός και όλο του το σόι.
Η ολιγαρχία που κυβερνούσε διάλυσε τα πάντα, με αποτέλεσμα σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Επί χούντας –που κάποιοι επιμελώς ‘ξεχνούν’- συνεχίστηκε το ίδιο τροπάρι.
-Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος που όλο τυχαία έμενε σε βίλα του Ωνάση, έκανε τον έναν αδελφό του, τον Κωνσταντίνο, στρατιωτικό ακόλουθο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας, Περιφερειακό Διοικητή Αττικής και “υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ”.
-Ο άλλος αδελφός, ο Χαράλαμπος, διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
-Ο Σ. Παττακός, ανάθεσε στο γαμπρό του, τον Αντρέα Μεϊντάση, διάφορα συμβόλαια με το Δήμο Αθηναίων, όπως κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Κλαυθμώνος, τεχνικές μελέτες, κλπ.…
-Ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του, Αλέξανδρο Ματθαίου, υπουργό Γεωργίας και – αργότερα- Βόρειας Ελλάδας, κλπ.

Μεταπολιτευτικά το ρουσφέτι κυριάρχησε, μέχρι που τελικά φαλιρίσαμε.
Θα πίστευε κανείς πως κάτι θα άλλαζε μετά από τόσα χρόνια, αλλά εφόσον τα πρόβατα συνεχίζουν και τους ψηφίζουν, κορόιδα είναι να σταματήσουν να τρώνε;

Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, διόρισε την σύζυγό του στην βουλή.
Τάκης Μπαλτάκος, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, η σύζυγος του διορίστηκε στην βουλή.
Βύρωνας Πολύδωρας διόρισε την κόρη του, ο Φ. Πετσάλνικος, την μνηστή του ανιψιού του, ενώ το ρεκόρ πρέπει να έχει ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Τραγάκης, που διόρισε στην βουλή τον γιό του, την νύφη του, την κόρη του, τον γαμπρό του, και την αδελφή του γαμπρού του!!!!!

Τους κάνει εντύπωση το θράσος του Λιάπη, την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίζει τα ανίψια του στο υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα απολύει καθαρίστριες των 500 ευρώ που ξημεροβραδιάζονται έξω από το υπουργείο.

Βέβαια ο Κυριάκος είχε καλούς δασκάλους, τον μπαμπά του που είχε μετατρέψει τα ρουσφέτια σε τέχνη, και την αδελφή του που ως υπουργός εξωτερικών είχε πάρει μαζί της στην Νέα Υόρκη, βαφτίζοντάς τους ως “σύμβουλους”, τον σύζυγό της, τα παιδιά της, τα ανίψια της, την αδελφή της και τον άντρα της…

Πραγματικά, δεν παιζόμαστε.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 





SXY

JUNGLE-Report

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου