Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κοινωνία Ώρα Τρόμου και τα σκονάκια της ΝΔ

Κάθε μέρα, απο το ξημέρωμα ως τα μεσάνυχτα, το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο. Τηλεοπτικά παράθυρα βγαλμένα απο καρμπόν, ηθοποιοί με διαφορετικά ονόματα στους ίδιους ρόλους, σε έργο που παίζεται κατ' επανάληψη. 

Το σκηνικό:
- Βουλευτής της ΝΔ, συνήθως ο Άδωνις, εφοδιασμένος με αρκετή χαρτούρα που περιλαμβάνει οπωσδήποτε ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα σωρό απο άρθρα εφημερίδων που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το DNA των συνιστωσών του. 
- Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε θέση άμυνας και σε συνεχή προσπάθεια να αντικρούσει και να απολογηθεί για όσα, κατά καιρούς, ειπώθηκαν ή γράφτηκαν απο το σύνολο των στελεχών της παράταξης του.
- Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, διότι τελευταία μειώθηκαν δραστικά οι εν ενεργεία βουλευτές και επιπλέον επιδιώκουν να μην εκτίθενται και επαναφέρουν εφιαλτικούς συνειρμούς. Οι του ΠΑΣΟΚ συνήθως σιγοντάρουν στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απάνθρωπη πολιτική των τελευταίων χρόνων καθώς την παρουσιάζουν ως την μοναδική επιλογή για να σωθεί η χώρα. 
- Δημοσιογράφοι, οι ίδιοι που τόσα χρόνια "χάιδευαν" τους πολιτικούς των κομμάτων εξουσίας, ξαφνικά βρήκαν πεδίο δράσης και εξαπολύουν αμείλικτη κριτική κατά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. 


Η χαμένη ουσία: ένας τρομαγμένος λαός που δεν ακούει τίποτα ουσιαστικό για το αύριο, για τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις που υπέγραψαν αυτοί που σηκώνουν το δάκτυλο, με ύφος εισαγγελέα, και κατηγορούν τον λαό επειδή για μια φορά δεν ακολούθησε την γραμμή του ραγιαδισμού. Ένας εξαθλιωμένος λαός που δεν ακούει τίποτα ουσιαστικό για την εργασιακή του ασφάλεια απο τους εκπροσώπους του πρώτου σε ψήφους κόμματος, απο το συνονθύλευμα της πατριωτικής δεξιάς, που σαν τον πονηρό και αδιάβαστο μαθητή βρήκε την εύκολη λύση. Πονηροί και αδιάβαστοι πολιτικοί που δεν έχουν να πουν τίποτα για το αύριο γιατί ξέρουν ότι για μια ακόμη φορά θα αναιρέσουν τον λόγο τους, εφοδιασμένοι με σκονάκια, αναλώνουν τον τηλεοπτικό χρόνο και εξαντλούν την υπομονή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου