Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τα τέκνα Μητσοτάκη, η 17Ν και ο ΣΥΡΙΖΑ

από: Ροΐδη Εμμονές

και Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ


όποιος πολιτικός καταδικάζει τη βία, δεν πρέπει να περιορίζεται σε περιπτώσεις που θίχτηκε ο ίδιος γιατί εκπροσωπεί και απευθύνεται στην κοινωνία

Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Αποκαλώ τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη παιδιά του πατέρα τους γιατί σε αυτόν οφείλουν προφανώς την πολιτική τους σταδιοδρομία. Δηλώνουν και οι δυο τους πως ανήκουν στη φιλελεύθερη κεντροδεξιά και γενικά νομίζω ότι αυτό ισχύει. Δεν αρκεί όμως αυτό πρέπει και να αποδεικνύεται στην πολιτική καθημερινότητα. Έχουν κάθε δικαίωμα, μάλιστα δε και υποχρέωση να ασκούν σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δίνει δυστυχώς πράγματι πολλές αφορμές. Αυτό είναι άλλωστε και το καθήκον όλων των κομμάτων να ασκούν σοβαρή κριτική το ένα στο άλλο. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να συκοφαντούν το κόμμα αυτό και να κινδυνολογούν με τρόπο παθιασμένο, που συναγωνίζεται την ακροδεξιά χολή που βγάζει ο αρχηγός της Δεξιάς των Π.Ψωμιάδη-Βορίδη-Κρανιδιώτη. Έτυχε να παρακολουθήσω τη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών Πέτρου Τατσόπουλου-Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση, όπου ομολογώ ότι θαύμασα την πρωτοφανή ψυχραιμία του πρώτου στην απεγνωσμένη απόπειρα του συστεγαζόμενου με τον πελεκυφόρο κ.Βορίδη, και με τον επίδοξο απελευθερωτή της Γευγελής κ.Ιωαννίδη και άλλους τινάς δεύτερου, να συκοφαντήσει το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που δήθεν στεγάζει φίλους της τρομοκρατίας μέσω της συνιστώσας «Ρόζας» κλπ .
Διάβασα στην «Αυγή» και την εμπεριστατωμένη απάντηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και διακεκριμένης νομικού κας Ζωής Κωνσταντοπούλου σε συκοφαντική επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη και των «ΝΕΩΝ»:
«Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η διαβλητή «ενημέρωση» εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς.
“Με κατάπληξη ανέγνωσα ότι, σύμφωνα με το άρθρο, μνημονεύονται ως ‘μάρτυρες υπέρ της 17Ν’ άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή των κινημάτων, ταυτισμένου με τη διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι, βέβαια, με τη 17Ν. Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπιστώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης), έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές, αφού είχε το θλιβερό προνόμιο να στοχοποιείται κατʼ επανάληψη από μηχανισμούς τους οποίους ενοχλούσε η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Η κ. Μπακογιάννη προφανώς λησμόνησε και αυτήν τη… ‘λεπτομέρεια’. Η εφημερίδα «Τα Νέα», όμως, που ισχυρίζεται ότι ανέτρεξε ‘στα πρακτικά των δύο δικών, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής’, δεν είδε ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί δύο φορές; Ποια ακριβώς είναι η είδηση, την οποία προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της, με ενοχοποιητική διάθεση για έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο; Ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργώντας ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι, υπερασπίστηκαν έναν άνθρωπο που αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη;
Και ποια η επικαιρότητα για να γίνει αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα πρωτοσέλιδο; Οι δίκες, ως γνωστόν, τελείωσαν και σε δεύτερο βαθμό το 2007! Εκείνοι που επιτελούν την παραπληροφόρηση ας είναι πιο προσεκτικοί και ας εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι ορισμένοι τηρούν τη δική τους ατζέντα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν να ενοχοποιήσουν ή να στοχοποιήσουν. Εμείς, από την άλλη, είμαστε ευτυχείς που δεν μας έχει στην ατζέντα του κανένα εξωθεσμικό κέντρο διαπλοκής“.
Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία της οικογένειας Μητσοτάκη στο θέμα τρομοκρατία, ευαισθησία που τη συμμεριζόμαστε γιατί και την τρομοκρατία καταδικάζουμε απερίφραστα και τον Παύλο Μπακογιάννη τιμούμε απεριόριστα. Προσωπικά θεωρώ τον μακαρίτη ως ένα καθαρόαιμα κεντρώο, ως το ευγενέστερο και δημοκρατικότερο στέλεχος της ΝΔ, του οποίου τα άρθρα με τον τίτλο «Παρακαλώ αντίλογο», τα οποία ήταν μάθημα Δημοκρατίας διάβαζα, στο ΒΗΜΑ. Δεν υπάρχει όμως κανείς λόγος να γίνεται αυτή η ευαισθησία εφαλτήριο παρωχημένου αντικομμουνισμού, ψευδολογιών και δεξιάς δημαγωγίας. Οι αδελφοί Μητσοτάκη δεν φημίζονται για την καλή τους μνήμη. Πολλοί θυμούνται πως αυτοί ή έστω κάποιοι εκπρόσωποί τους, είχαν ξεχάσει να πληρώσουν τις συσκευές Ζήμενς με τις οποίες είχαν εξοπλίσει τα νοικοκυριά τους ή τα γραφεία τους το δε Υπουργείο εξωτερικών λησμόνησε να ενημερώσει τη Δικαιοσύνη για τον κίνδυνο δραπέτευσης του Καραβέλα κλπ. Ας αφήσουν λοιπόν τις αναμνηστικές αναδρομές στο παρελθόν, γιατί η όποια υπεράσπιση προσέφεραν μεμονωμένα και άγνωστα στο ευρύ κοινό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη της 17Ν έγινε στη βάση των ατομικών τους δικαιωμάτων, τα οποία έχω την εντύπωση πως σε μερικές περιπτώσεις ενδεχομένως να παραβιάστηκαν και με τον τρόπο που δικάστηκαν και  καταδικάστηκαν (χωρίς ενόρκους κλπ) και με τον τρόπο που φυλακίστηκαν, με ακραίο παράδειγμα ένα ανθρώπινο ερείπιο τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με την επιείκεια με την οποία η Πολιτεία αντιμετώπισε για παράδειγμα τον αμετανόητο Στέλιο Παττακό ή την πολιτευτή της ‘Χρυσής Αυγής’ Σκορδέλη της οποίας η δίκη για μαχαιρώματα τριών Αφγανών έχει αναβληθεί έξι φορές.
Όποιος πολιτικός καταδικάζει τη βία, δεν πρέπει να περιορίζεται σε περιπτώσεις που θίχτηκε ο ίδιος γιατί εκπροσωπεί και απευθύνεται στην κοινωνία. Διαβάζω για παράδειγμα:
«Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης. Κατηγορούνταν για ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχε συλληφθεί μετά την καταδίωξη στο Γκάζι το 2010 και μάλιστα ήταν επικηρυγμένος. Είχε δεχτεί και πυρά αστυνομικού και κατά την εγχείρηση αναγκαστικά οι γιατροί του έκοψαν το πόδι».
Αναρωτιέμαι αν η κα Μπακογιάννη θα ευαισθητοποιηθεί να ζητήσει την αποζημίωση αυτού του θύματος της Αστυνομίας, η οποία ψηφίζει με ψηλά ποσοστά τη ‘Χρυσή Αυγή’ και σπάει στα κρατητήρια στο ξύλο ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αναρωτιέμαι επίσης αν ως γυναίκα ευαισθητοποιηθεί να υπερασπιστεί τις ταλαίπωρες πόρνες που πάσχουν από AIDS, οι οποίες διασύρθηκαν από την Πολιτεία με τόσο αισχρό τρόπο για προεκλογικούς λόγους. Αναρωτιέμαι αν θα ευαισθητοποιηθεί να προχωρήσουν οι δίκες των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» που βαρύνονται με βιαιότητες ή αν θα απολογηθεί για την επιπολαιότητά της και για την ηθική της ελαστικότητα να ανταλλάσσει δημόσια χειραψίες με τον αρχηγό μιας ναζιστικής οργάνωσης η οποία έχει ήδη προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή. Την ελληνική κοινωνία δεν απειλεί αυτή τη στιγμή η 17Ν η οποία τιμωρήθηκε με το παραπάνω. Την απειλεί η κτηνώδης βία των Ναζίδων, η οποία στρέφεται κατά ανυπεράσπιστων φουκαράδων ακόμη και μέρα μεσημέρι μέσα στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας. Το γεγονός ότι η Χ.Α. ψηφίστηκε από πολίτες (μαλιστα πολύ λιγότερο από ότι οι Μουσολίνι, Χίτλερ κλπ) δεν την αθωώνει. Άλλωστε και η 17Ν είχε οπαδούς. Η αδελφοί Μητσοτάκη δεν έχουν βρει μια λέξη για να καταγγείλουν τις σημερινές βαρβαρότητες και να απαιτήσουν την τιμωρία των δραστών που διαφεύγουν. Επικεντρώνονται σε μια πεθαμένη και καταδικασμένη υπόθεση του παρελθόντος στρεφόμενοι μάλιστα κατά ανθρώπων ή κομμάτων που δεν συνδέονται μαζί της. Προσωπικά αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν με τρόπο προκλητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου