Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Λιάνα ήταν λεβεντιά | Ροΐδη Εμμονές


«Ενοχλήθηκαν οι τρυφεροί μελανοχίτωνες και μηχανοκίνητοι νοσταλγοί του Νταχάου με τα ξυρισμένα κεφάλια, οι Άγγελοι της Κόλασης,  που κακοποιούν μεμονωμένους ανυπεράσπιστους μετανάστες, με την ανοχή της Αστυνομίας και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Ντερτιλή…»
Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Έχουμε κατά καιρούς ασκήσει σκληρή κριτική στην κυρία Λιάνα Κανέλλη, αλλά νομίζω πως η στάση της απέναντι στο Χρυσαυγίτη, τίμησε την ίδια, το φύλο της, το ΚΚΕ, την Αριστερά και κάθε αντιφασίστα.  Σηκώθηκε για να υπερασπιστεί τη Ρένα Δούρου, που βρέθηκε απέναντι στην άνανδρη επίθεση του ανασφαλούς στελέχους μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή και δυσφημεί την Ελλάδα. Ο παλληκαράς δεν άντεξε να ακούσει το ερώτημα πόσες αναβολές έχει πάρει η δίκη του (σήμερα Δευτέρα πήρε, προς δόξαν της ελληνικής Δικαιοσύνης, άλλη μια!) για συνέργεια σε ένοπλη ληστεία.  
To ερώτημα αυτό όμως ζητά απάντηση και μπορεί να τεθεί και για τη δίκη της συνυποψήφιάς του Σκορδέλη, η οποία επικαλείται και ψυχολογικά προβλήματα για να επιτύχει έξι αναβολές για μαχαιρώματα τριών Αφγανών φουκαράδων (μέχρι να απελαθούν ή να δολοφονηθούν;), επωφελούμενη από τη γνωστή κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.
Η Χ.Α. είναι κόμμα με συμπλεγματική τοποθέτηση απέναντι στις γυναίκες, ακόμη και σε αυτές που προσδιορίζει με τον ανατριχιαστικό επίθετο «λευκές» του δρα Μένγκελε. Έβγαλε μόνο μια γυναίκα βουλευτίνα σε ένα σύνολο είκοσι ανδρών. Την ιδιοκτήτρια του κτιρίου του ροζ ξενοδοχείου ‘New dream’ και σύζυγο του αφεντικού. Ο Κασιδιάρης είχε δεχτεί κατά πρόσωπο και τηλεοπτικά, μια ημέρα πριν, σωρεία κατηγοριών από τον Κ.Πλεύρη, για επιθέσεις εναντίον του γιού του, του Αδ.Γεωργιάδη (που το επιβεβαίωσε) και του εκδότη του χουντικού «Ελεύθερου Κόσμου», με σπρεϊ και σιδερογροθιές, μάλιστα για τον τελευταίο μπροστά στην έγκυο γυναίκα του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, καθόλου πειστικά και παλληκαρίσια, αλλά δεν τόλμησε να χειροδικήσει στον κατήγορό του, παρά μόνο φραστικά, ούτε να τον μηνύσει.  Τη γενναιότητά του ως δημόσιου άνδρα απέδειξε και κρυπτόμενος για να αποφύγει το αυτόφωρο και τηλεφωνώντας στον αρχηγό του, την εύνοια του οποίου απολαμβάνει, για να του ζητήσει να στείλει επικουρία από τραμπούκους. Η συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του στρατιωτικού νόμου στο κανάλι, σπάσιμο της πόρτας, απειλές, φωτογραφίσεις υπαλλήλων κλπ, έδειξε τρομαγμένο θηρίο στο κλουβί του, που φοβόταν να αντιμετωπίσει μια Δικαιοσύνη και μια Αστυνομία που δεν έχουν φανεί καθόλου αυστηρά στη συμμορία του. Φαντάσου να ήταν μετανάστης μόνος, άφραγκος, ξένος, άστεγος, πεινασμένος, άπλυτος στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ή διερχόμενος νύχτα από το σταθμό Λαρίσης.
Η Λιάνα Κανέλλη συμπεριφέρθηκε με γενναιότητα, αψήφισε τον κίνδυνο να υποστεί βαριές σωματικές βλάβες από έναν ανεξέλεγκτο σε συνθήκες πίεσης καρατέκα με παγερό βλέμμα και με χαρακτηριστικά ψυχρό πρόσωπο, και συμπεριφέρθηκε αυθόρμητα σαν αντιφασίστρια που ξεπερνάει κομματικές περιχαρακώσεις μπροστά στην ιταμή βία. Κανείς δεν ήξερε μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει το ήδη υπόδικο στέλεχος ενός κόμματος, που εκτός των άλλων,  δυο τουλάχιστον προβεβλημένα στελέχη του καταδικάστηκαν («Περίανδρος») ή ενέχονται (Χ.Ρήγας) σε δολοφονικού χαρακτήρα ενέργειες.  Ακόμη και η κόρη του αρχηγικού ζεύγους, έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα ως ύποπτη για συμμετοχή σε πράξεις βίας σε βάρος μεταναστών. Ενοχλήθηκε λέει ο Κασιδιάρης από τη λέξη «φασισταριό», που ξεστόμισε η κυρία Κανέλλη όταν αυτός πέταξε νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου, την οποία είχε κι από πάνω αποκαλέσει «νούμερο», τη στιγμή που στο κόμμα του χαιρετούν ναζιστικά, χρησιμοποιούν ψευδώνυμα όπως Καιάδας, υμνούν το Χίτλερ, τον Αντίχριστο, τα Ες-Ες και τον Παπαδόπουλο, χτυπάνε άνανδρα και μαχαιρώνουν ομαδικά. Αυτός που οι ομοϊδεάτες του κατηγορούν για σιδερογροθιές, οργίστηκε γιατί το πρόσωπό του χτυπήθηκε, όχι απρόκλητα, από την εφημερίδα που κρατούσε μια γυναίκα. Ενοχλήθηκαν οι τρυφεροί μελανοχίτωνες και μηχανοκίνητοι νοσταλγοί του Νταχάου με τα ξυρισμένα κεφάλια, οι Άγγελοι της Κόλασης,  που κακοποιούν μεμονωμένους ανυπεράσπιστους μετανάστες, με την ανοχή της Αστυνομίας και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Ντερτιλή και του αρχιεπισκόπου Γιοσάκη και Λαυρεντιάδη. Ενοχλήθηκαν οι ψευτοπαλληκαράδες, που για να εμφανιστούν ως κοινωνικά χρήσιμοι εγκληματίες, στήνουν ψεύτικες συκοφαντικές ιστορίες για ανύπαρκτους Πακιστανούς βιαστές κάπου στην Κορινθία, που τάχα τιμωρήθηκαν από αυτούς ή γιατί λέει έχουν κάνει έξωση σε μετανάστες από το διαμέρισμα κάποιου που έχει εκατοντάδες «συγγενείς» που διηγούνται αυτό το παραμύθι. Έχουν όμως υποστεί και το χαρακτηρισμό των Ναζιστών, ακόμη και από τους κ.κ.Σαμαρά και Καρατζαφέρη, τους οποίους ο Κασιδιάρης δεν τόλμησε να χαστουκίσει στη Βουλή, όπως δεν τόλμησαν ποτέ να τα βάλουν με τους ληστές με τα Καλάσνικωφ, ίσως γιατί δεν έχουν χρόνο παριστάνοντας τις φτηνιάρες αυτοδιαφημιζόμενες αδελφές του ελέους που κάνουν τάχα τη νταντά σε άγνωστες γριούλες στα πέριξ των οδών Μάρνη και Φυλής. Προσωπικά νομίζω πως εκτός από νταντάδες θα ήταν εξ ίσου χρήσιμο για την κοινωνία να εργαζόντουσαν και ως χορευτές του τανγκό, κατά τα εφηβικά πρότυπα του Κασιδιάρη όπως τα αποκάλυψε ο μπαμπάς του με τον οποίο (και με τη μαμά του) συγκατοικεί ο 32χρονος νυκτερινός μαχητής των παρόδων της πλατείας Αμερικής.
Η κυρία Λιάνα Κανέλλη με αυτήν της τη πράξη, κέρδισε την εκτίμηση κάθε Δημοκράτη και Αντιφασίστα. Δεν μπορούμε βέβαια να πούμε το ίδιο για τον κ.Παυλόπουλο, τον εμπνευστή της ληστείας των πενήντα εδρών,  που έκανε αυτό που κάνει και επίσημα το κόμμα του, δέσμιο των αντιφάσεών του, που πατά στις βάρκες «του νόμου και της τάξης» αλλά και της ανοχής στη ναζιστική αυτοδικία. Έδειξε, αυτός ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και κοινοβουλευτικός, μια αμηχανία που άγγιξε την αυτογελοιοποίηση. Πάλι καλά γιατί στο κόμμα του, το «πατριωτικό μέτωπο» Σαμαρά-Βορίδη-Ψωμιάδη, υπήρξαν και ειλικρινέστερες αντιδράσεις που αποκάλυψαν το τέρας που κρύβεται στα λαγούμια της «κεντροδεξιάς» πολυκατοικίας: «Τη Χρυσή Αυγή ενέταξε χθες στην “οικογένεια” της Ν.Δ. ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Παν. Ψωμιάδης. Περιοδεύοντας στην Ξάνθη, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι “προσωπικά δεν τον ενοχλεί η Χρυσή Αυγή”, ενώ έκανε λόγο για “μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή”. Παράλληλα, η γραμματέας της Β3 Νομαρχιακής της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο, Χρ. Σιδέρη, σχολίαζε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη εκπροσώπου στις Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη, γράφοντας: “Εμ, κοριτσάρες μου, εσείς και όλα τα κομμούνια ξεκινήσατε το πανηγύρι”. Τέλος, το γνωστό στη “γαλάζια” εσωκομματική κουζίνα blog dexiextrem (“σαμαρικών” πεποιθήσεων) επέχαιρε χθες για το επονείδιστο περιστατικό, με άρθρο του που ετιτλοφορείτο: “Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της Χ.Α. χαστούκισε την Κανέλλη, η οποία τον χτύπησε πρώτη, και πέταξε νερό στη Δούρου!!!”»
      Ηχηρή διαφοροποίηση από αυτόν το νέο «δωσιλογισμό» ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωσε πως αυτή «θα πλάκωνε τον Κασιδιάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου