Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κανείς τώρα δεν μπορεί να πει "δεν ήξερα" | diktio.org


Η ζωντανή μετάδοση της τραμπούκικης επίθεσης του Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου αποκάλυψε σε όσους δεν ήξεραν (ή δεν ήθελαν να ξέρουν) τι είναι η Χρυσή Αυγή: μια συμμορία ναζί μαχαιροβγαλτών. Επιβεβαίωσε δηλαδή όσα επί χρόνια καταγγέλλουν οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Ό,τι έκανε ο Κασιδιάρης στις αριστερές βουλευτίνες, τα κάνουν κάθε βράδυ οι χρυσαυγίτες (και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό)
σε βάρος μεταναστών. Και δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή τα εγκλήματα γίνονται στο σκοτάδι και τα θύματα είναι μετανάστες, οι αντιδράσεις δεν είναι εκείνες που αντιστοιχούν στη νεοναζιστική βαρβαρότητα.

Στο εξής, κανείς και καμιά δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι "δεν ήξερε" ή ότι "ψήφισε Χρυσή Αυγή αλλά δεν είναι ναζί". Τώρα όλοι και όλες ξέρουν, όλοι και όλες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς από τη μεριά μας, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά τις βασικές μας θέσεις για τους επίγονους του Τσολάκογλου:

1. Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει ως νόμιμη οργάνωση χωρίς τη σκανδαλώδη προστασία της Αστυνομίας. Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που μια συμμορία επαίρεται δημοσίως για τα εγκλήματά της, χωρίς να υφίσταται καμία συνέπεια.
2. Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να μπει στη Βουλή χωρίς την προκλητική στήριξη των ΜΜΕ. Οι προπαγανδιστικοί μύθοι περί "χρυσαυγιτών που βοηθάνε τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα", έφτιαξαν θετικό προφίλ στην εγκληματική οργάνωση.
3. Η Χρυσή Αυγή δεν θα ευνοούνταν αν τα κόμματατου δικομματισμού δεν είχαν υιοθετήσει ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα
4. Η Χρυσή Αυγή και ο ναζισμός εν γένει, μπορεί να τσακιστεί μόνο από το μαζικό κίνημα και μόνο στο δρόμο. Το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να κόψει το μακρύ χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου