Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κύριοι, δεν μας αφορά τι ζητά η τρόικα. Εσείς τι θα κάνετε | Ροΐδη Εμμονές


Δεν μας αφορά αν η τρόικα ζητεί «να μειωθεί η αποζημίωση απόλυσης κατά 50% σε όλα τα ποσά, ανεξάρτητα με το εάν θα υπάρχει ή όχι προειδοποίηση», ούτε εάν ζητεί «να τεθούν ως ανώτατο πλαφόν οι 12 βασικοί μισθοί, όταν δεν υπάρχει προειδοποίηση απόλυσης και οι 6 μισθοί, όταν υπάρχει».
Τι κι αν επιμένει στη «τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, από 1 έως 3 μήνες, αντί έως 6 μήνες όπως ισχύει σήμερα» και εάν επίσης προτείνει «την εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει αναδρομικά, δηλαδή, η μείωση να αφορά και εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί και η επιχείρηση τούς οφείλει μέρος της αποζημίωσης» κλπ., κλπ.  Κι ας είναι οι κύριοι της τρόικας  «πιόνια πολιτικών συμφερόντων» κατά το Der Spiegel, δικό τους καπέλο.
Κύριοι εμείς, ΕΣΑΣ ψηφίσαμε, από εσάς θέλουμε ΑΜΕΣΑ να ξέρουμε Τι-Πως και Πότε. Βαρεθήκαμε το συνεχές ράγισμα της καρδιάς σας, που μας προσφέρετε αφιλοκερδώς προς το συμφέρον μας. Σας ευχαριστούμε αλλά, δεν θέλουμε να ξέρουμε εάν με μισή, τριών τετάρτων ή με ολόκληρη καρδιά και ψυχικό κλονισμό, αναγκαζόσαστε, για το καλό μας, να μας στείλετε συστημένους στον Μεσαίωνα, στην κόλαση ή στην «ανταγωνιστικότητα» που είναι α κ ρ ι β ώ ς το ίδιο.
Τελειώσαμε με φτηνές εξηγήσεις και αναλύσεις. Δεν θέλουμε να μας ξαναπείτε αν βρισκόμαστε στον τελευταίο, προ-τελευταίο ή στον μεσαίο κάβο πριν «πιούμε νερό» όπως λέει ο Άδωνίς σας. Δεν θέλουμε να πιούμε νερό, με σκέτο νεράκι κανένας οργανισμός δεν επιβίωσε ποτέ.
Κύριοι –εκλεγμένοι από Εμάς- της Κυβέρνησης:
Σας ακούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου